Lilek v jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek v jogurtu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11383 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
400 ml | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 ks | Lilek |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 44,3mg |
Draslík | 597,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín drcený, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilek v jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Lilky upečeme nasucho v troubě, oloupeme je a rozmačkáme. |
2 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nasekané feferonky, utřený česnek a kmín. V jogurtu rozšleháme kari koření. |
3 | Lilky vložíme na osmaženou směs, mírně osolíme a zalijeme okořeněným jogurtem. Na mírném ohni ještě chvíli podusíme. |
4 | Podáváme k rýžovým a zeleninovým pokrmům. |