Recept

Selská omeleta (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Selská omeleta (minutka) 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1139

Ingredience

1000 g Brambory vařené
100 g Cibule
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
10 g Sůl
100 g Tuk
20 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 639kJ
6% Sacharidy 22 g
35% Tuky 26 g
44% Sodík 890 mg
31% Bílkoviny 18 g

Selská omeleta (minutka) postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova se slaninou, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou.

2

Přidáme na kostky nebo hranolky nakrájené brambory, opepříme, promícháme a krátce osmahneme.

3

Potom směs zalijeme rozmíchanými, mírně osolenými vejci a rychleji zapečeme v troubě.

4

Upečenou omeletu přeložíme v půli.

5

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Selská omeleta (minutka)
Palec nahoru a doporučuji jako rychlovku. Občas zůstane trošku vařených brambor a tohle je fajn využití. Dala jsem jen o cca 50 g více brambor na jednu porci. Tato ometeta se může dělat v troubě, jak uvádí recept, ale taky nemusí. Dělávám ji na kvalitní pánvi, když na brambory přidám rozšlehaná vejce, dám na pánev poklici a připravuju pozvolna. Pok omeletu otočím a to bývá kámen úrazu, aby se moc nepotrhala :-) Lépe na tom bude ten, který ji dokáže přehodit jako palačinku. Ono někdy je zbytečné a i neekonomické rozpalovat troubu, takže jak kdo chce. Povrch jsem posypala pažitkou, bude se hodit i jarní cibulka, pórek apd. Každopádně palec nahorusmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept