Rybí čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí čatní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11402 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 g | Sleď čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 234,0mg |
Draslík | 172,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 77,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kari koření, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí čatní postup přípravy receptu:
1 | Očištěné sledě vykostíme, nasucho opražíme na teflonové pánvi a rozdrtíme v hmoždíři. |
2 | Rozvaříme kokos, utřeme česnek a smícháme je s chilli a kari kořením a solí. Nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova. |
3 | Nakonec všechny suroviny smícháme a pražíme, až je čatní suché. |
Poznámka
Místo sleďů můžeme použít rybí filé.