Francouzská dýňová polévka

65 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky, zalijeme sklenicí vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Přebytečnou vodu necháme vypařit. Podušenou dýni opepříme.
  • 2
    Svaříme mléko, přidáme dýni, rýži, sůl a cukr. Vše vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
  • 3
    Nakonec do polévky nalité do mísy přidáme máslo a petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.