Recept

Francouzská dýňová polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11421

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 kg Dýně
1 l Mléko plnotučné
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 172kJ
12% Sacharidy 42 g
14% Tuky 10 g
3% Sodík 69 mg
16% Bílkoviny 9 g

Francouzská dýňová polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky, zalijeme sklenicí vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Přebytečnou vodu necháme vypařit. Podušenou dýni opepříme.

2

Svaříme mléko, přidáme dýni, rýži, sůl a cukr. Vše vaříme na mírném ohni asi 25 minut.

3

Nakonec do polévky nalité do mísy přidáme máslo a petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept