Smažená vejce po gaskoňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená vejce po gaskoňsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11427 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 503,2mg |
Draslík | 749,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 632,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažená vejce po gaskoňsku postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1cm, osolíme a necháme 1 hodinu odležet, aby pustily vodu. Potom je vymačkáme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova. |
2 | Šunku nakrájíme na proužky a opečeme. Z vajec usmažíme tzv. volská oka. |
3 | Na nahřátou mísu rozložíme vejce, pokryjeme je kolečky lilků, posypeme šunkou a polijeme ohřátým protlakem smíchaným s utřeným česnekem. |
4 | Nakonec pokrm ozdobíme jemně nasekanou petrželkou. |