Jednoduchý recept

Smažená vejce po gaskoňsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11427

Ingredience

4 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
8% Sacharidy 28 g
27% Tuky 20 g
18% Sodík 362 mg
41% Bílkoviny 23 g

Smažená vejce po gaskoňsku postup přípravy receptu:

1

Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1cm, osolíme a necháme 1 hodinu odležet, aby pustily vodu. Potom je vymačkáme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova.

2

Šunku nakrájíme na proužky a opečeme. Z vajec usmažíme tzv. volská oka.

3

Na nahřátou mísu rozložíme vejce, pokryjeme je kolečky lilků, posypeme šunkou a polijeme ohřátým protlakem smíchaným s utřeným česnekem.

4

Nakonec pokrm ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept