Kuře po korsicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po korsicku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 dl | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 227,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Kuře, Olej stolní, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře po korsicku postup přípravy receptu:
1 | Do uzavíratelné nádoby dáme na lžíci rozehřátého oleje rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky. Potom vložíme omyté, osolené, opepřené a svázané kuře a prudce je opečeme po všech stranách. |
2 | K opečenému kuřeti přidáme rajčata, nakrájené žampiony, vypeckované olivy a dozlatova opečené malé brambůrky. |
3 | Vše zalijeme brandy, nádobu uzavřeme a pečeme asi 1 hodinu. |