Recept

Králičí mereta po burbonsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 11451

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
12 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Králičí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
8 plátek Veka tuková
1 dl Voda pitná
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 964kJ
4% Sacharidy 14 g
34% Tuky 26 g
11% Sodík 222 mg
68% Bílkoviny 38 g

Králičí mereta po burbonsku postup přípravy receptu:

1

Omyté hřbety a zadky ze dvou mladých králíků nakrájíme na malé kousky. V kastrole na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibulky, vše zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme svazek bylinek a dusíme pod pokličkou 50 minut.

2

Potom smícháme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku a vše nalijeme do omáčky.

3

Porce králíka urovnáme do hluboké mísy, polijeme omáčkou a obložíme na másle opečenými plátky veky (nebo toastového chleba).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept