Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11461

Ingredience

1 kg Brambory
0,5 l Hovězí vývar základní
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 876kJ
9% Sacharidy 33 g
35% Tuky 26 g
48% Sodík 958 mg
39% Bílkoviny 22 g

Savojský gratin postup přípravy receptu:

1

Oloupané a osušené brambory nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a opepříme.

2

Zapékací mísu (vymazanou máslem) plníme postupně vrstvou brambor a vrstvou nastrouhaného sýra. Postup opakujeme, až skončíme vrstvou sýra. Vše zalijeme vývarem, navrch dáme několik oříšků másla a vložíme do středně vyhřáté trouby péct.

3

Po skončení zapékání má být vývar zcela vyvařený.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept