Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11462

Ingredience

1 kg Brambory
0,5 l Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 169kJ
11% Sacharidy 38 g
12% Tuky 9 g
13% Sodík 260 mg
25% Bílkoviny 14 g

Dauphinský gratin postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme, opepříme a posypeme špetkou muškátového oříšku.

2

Zapékací mísu vytřeme česnekem, vymažeme máslem a rozložíme na ni kolečka brambor.

3

Ušleháme vejce se smetanou a mlékem a zalijeme brambory. Navrch položíme několik oříšků másla.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept