Omáčka Gribiš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Gribiš
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11469 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
250 g | Majonéza |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 153,4mg |
Vláknina | 491,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Estragon, Kapary sterilované, Majonéza, Ocet vinný, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Gribiš postup přípravy receptu:
1 | K majonéze v porcelánové míse postupně přimícháváme hořčici, nasekanou šalotku, posekaný estragon, rozsekanou chilli papričku, jemně sekanou pažitku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme metličkou. |
2 | Nakonec do omáčky přilijeme ocet, přidáme nasekané kapary a zamícháme. |
3 | Podáváme k masům. |
Poznámka
Servírujeme studené.