Artyčoky plněné majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky plněné majonézou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11491 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 108g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,8mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citronová šťáva, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Artyčoky plněné majonézou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné artyčoky vložíme do mírně osolené a okyselené vody, pod pokličkou je uvaříme do měkka. |
2 | Měkké artyčoky vyjmeme, necháme okapat, lístečky trochu rozevřeme. Po vychladnutí je naplníme majonézou, smíchanou s jemně nasekanou šunkou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Pokrm můžeme připravit i z konzervovaných artyčoků.