Pečené lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené lilky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11494 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
800 g | Lilek |
300 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 722,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 555,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Lilek, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené lilky postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky nakrájíme na plátky silné asi centimetr, osolíme je a necháme chvíli stát. Potom je osušíme a osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji. |
2 | Cibuli pokrájíme na kolečka, osmažíme na oleji a přidáme oloupaná, na kousky rozkrájená rajčata, utřený česnek, sůl, pepř a špetku cukru. Uvaříme hustou kaši. |
3 | Plátky lilků rozložíme na pomaštěný plech, na každý plátek dáme trochu rajčatové směsi. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Pokrm můžeme podávát teplý nebo studený. |