Hovězí polévka s pálenými koulemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s pálenými koulemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 115 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
10 g | Sůl |
150 g | Tuk |
40 g | Vaječný žloutek slepičí |
120 g | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 124,4mg |
Draslík | 828,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 116,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí polévka s pálenými koulemi postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Stanovenou dávku vody vlijeme do vhodné nádoby, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky tuku a uvedeme do varu. |
3 | Do vařící vody s tukem zamícháme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Necháme těsto vychladnout a postupně vmícháme žloutky a vejce. |
4 | Z hotového páleného těsta navlhčenou lžičkou vykrajujeme malé nočky - kuličky, 3 ks na 1 porci. |
5 | Usmažíme je v horkém tuku dočervena a vyjmeme. |
6 | Pálené koule spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou vkládáme do polévky až při podávání. |
Poznámka
Vejce slepičí: (3ks) Žloutky z vajec: (2ks)