Lilky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11508 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
600 g | Lilek |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 346,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 40,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Omyté, oloupané lilky nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme nakřehnout. |
2 | Osušené lilky vsypeme na rozehřáté máslo a osmažíme. Poprášíme je paprikou, znovu krátce osmažíme a podlijeme 3 lžícemi vody. Dusíme, až lilky změknou a voda se odpaří. |
3 | Nakonec lilky podlijeme rozšlehanou smetanou a ještě podusíme. |
4 | Podáváme jako přílohu k vařenému masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.