Okurková omáčka s ledvinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurková omáčka s ledvinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1151 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Hovězí ledviny |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 534,7mg |
Draslík | 370,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí ledviny, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okurková omáčka s ledvinkami postup přípravy receptu:
1 | Osmahneme si na oleji oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. |
2 | Rozmícháme ji s vodou a povaříme. |
3 | Vložíme nakrájenou okurku, smetanu a dochutíme. |
4 | V druhém kastrolu povaříme 15 minut v troše vody ledvinky. |
5 | Poté je scedíme a přidáme do omáčky. |
6 | 2 minuty společně povaříme a podáváme. |
Poznámka
místo ledvinek mohou být i játra či srdce