Recept

Celer v sýrové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11515

Ingredience

500 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 l Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 917kJ
4% Sacharidy 13 g
19% Tuky 14 g
31% Sodík 624 mg
16% Bílkoviny 9 g

Celer v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěný celer nakrájíme na nudličky, podusíme v osolené a okyselené vodě téměř do měkka.

2

Potom celer scedíme, vložíme na rozehřáté máslo, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem, dusíme, po chvíli přilijeme kyselou smetanu, rozšlehanou se lžičkou mouky, dusíme dále.

3

Až bude celer měkký, přidáme sůl, pepř, nastrouhaný sýr. Zahříváme, až se sýr roztaví.

4

Podáváme s vařenými bramborami a vařeným masem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept