Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11530

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
600 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 858kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
10% Sodík 197 mg
7% Bílkoviny 4 g

Čekanka na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěné čekankové puky krátce povaříme v osolené vodě. Nakrájíme je na kousky, osmažíme na másle, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka.

2

Poté kousky čekanky zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, opepříme, osladíme a mírně osolíme. Dusíme, až čekanka změkne. Před podáváním omáčku okyselíme citronovou šťávou.

3

Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept