Jednoduchý recept

Fenykl pečený se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Fenykl pečený se sýrem 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11546

Ingredience

2 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 127 kcal
Kilojoule 531kJ
1% Sacharidy 2 g
15% Tuky 11 g
10% Sodík 205 mg
8% Bílkoviny 5 g

Fenykl pečený se sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěný fenykl uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, každý podélně rozkrojíme na 4 plátky.

2

Fenykl vložíme na pánev s rozehřátým máslem, pokapeme mlékem, polijeme zbylým máslem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Před koncem pečení posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.

3

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
dortiky.ostrava-99853
Fenykl pečený se sýrem
Jde o snadný, dietní a velice rychlý recept. Fenykl jsem měla poměrně malý, takže jsem jej pouze rozpůlila. Máslo se na pánvi vsáklo do fenyklu, nebylo tedy žádné zbylé máslo, kterým bych jej mohla podlít-ničemu to ale nevadilo. Já podávala s pohankou, na talíři vypadalo jídlo moc hezky smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept