Hrášek dušený na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek dušený na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11567 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 358,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 959,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrášek dušený na slanině postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájenou na hranolky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme mouku, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a krátce povaříme. |
2 | Do omáčky přidáme hrášek, osolíme jej, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | V hotovém pokrmu má být téměř všechna voda odpařená. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu.