Jednoduchý recept

Hrášek dušený na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11567

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hrášek
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 618kJ
6% Sacharidy 21 g
5% Tuky 4 g
6% Sodík 129 mg
14% Bílkoviny 8 g

Hrášek dušený na slanině postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájenou na hranolky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme mouku, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a krátce povaříme.

2

Do omáčky přidáme hrášek, osolíme jej, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.

3

V hotovém pokrmu má být téměř všechna voda odpařená.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept