Hráškový salát s vejci a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hráškový salát s vejci a majonézou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11571 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Majonéza |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 140,2mg |
Draslík | 117,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 707,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Majonéza, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hráškový salát s vejci a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Okapaný hrášek zlehka promícháme s natvrdo uvařenými, nakrájenými vejci, na kostičky nakrájeným sýrem a paprikou. Vše pokapeme citronovou šťávou smíchanou s cukrem a solí a necháme chvíli proležet. |
2 | Salát upravíme na talířky a přelijeme ochucenou majonézou. |
Poznámka
Můžeme použít i sterilovanou papriku. Vejce natvrdo uvaříme předem.