Vařený chřest s máslem a strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený chřest s máslem a strouhankou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11575 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Chřest bílý |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 414,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený chřest s máslem a strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest svážeme, vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a po okapání osušíme v utěrce. |
2 | Připravený chřest upravíme na talířky, posypeme strouhankou osmaženou na části másla a polijeme zbylým rozpuštěným máslem. |
3 | Podáváme jako teplý předkrm. |