Hovězí polévka se zeleninovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka se zeleninovými noky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 116 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Květák |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Mrkev kořen |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
50 g | Pšeničná krupice |
15 g | Sůl |
80 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 51,4mg |
Draslík | 838,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Květák, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Petržel - nať, Polévkové koření, Pšeničná krupice, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí polévka se zeleninovými noky postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Květák a mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě. Potom zeleninu vyjmeme a nakrájíme na drobné růžičky a kostičky. |
3 | Do zbylého vařícího vývaru ze zeleniny přidáme tuk, zamícháme prosátou mouku a krupici a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a nakonec zamícháme nakrájenou zeleninu a hrášek. |
4 | Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou menší noky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty. |
5 | Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru. |
6 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s noky vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu Vejce slepičí: (2ks) Voda pitná: na uvaření zeleniny