Jednoduchý recept

Ztracená vejce ve smetanové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Ztracená vejce ve smetanové omáčce 5 1
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11605

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Ocet kvasný lihový
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 148kJ
1% Sacharidy 4 g
27% Tuky 21 g
11% Sodík 221 mg
30% Bílkoviny 17 g

Ztracená vejce ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.

2

Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené omáčky nebo vody, aby neoschla.

3

Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou kyselého odvaru z vajec, vymícháme do hladka a přilijeme kyselou smetanu.

Poznámka

Obměny : 1. Do omáčky přidáme nasekaný kopr. 2. Do omáčky přidáme na kousky nakrájené dušené houby. 3. Do omáčky přidáme na másle podušená oloupaná a nakrájená rajčata.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Ztracená vejce ve smetanové omáčce
Ztracená vejce ve smetanové omáčce jsou moc dobrá. Jen jsem nevěděla, jestli mám přidat 12% smetanu nebo smetanu kysanou, protože v ingrediencích je uvedena 12% a v receptu pak kyselá, ale to vůbec nevadilo. Protože jsem měla v lednici smetanu na vaření, tak jsem tam dala 12%. Do omáčky jsem přidala pár žampionů a báječný výsledek byl na světě.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept