Krémová kedlubnová polévka s karí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřátém másle zpěníme mouku, vmícháme karí koření, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
  • 2
    Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kousky a dusíme v osolené vodě doměkka. Po částečném vychladnutí je rozmixujeme a přidáme do povařené jíšky spolu s kostkou masoxu. Polévku přisolíme a povaříme.
  • 3
    Nakonec do polévky přilijeme mléko, přihřejeme ji téměř k varu a posypeme nasekanými malými kedlubnovými lístky.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.