Jednoduchý recept

Vaječná sedlina s omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11621

Ingredience

Na omáčku
1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Máslo čerstvé
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
Vaječná sedlina s omáčkou
6 polévková lžíce Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
4% Sacharidy 15 g
28% Tuky 21 g
12% Sodík 238 mg
26% Bílkoviny 15 g

Vaječná sedlina s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Všechny přísady rozkvedláme a nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.

2

Doba varu je 20 - 25 minut.

3

Příprava omáčky: mouku a sůl rozkvedláme v kyselé smetaně, za stálého kvedlání krátce povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osladíme a přidáme syrové máslo.

Poznámka

Jako přílohu podáváme brambory nebo těstoviny. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept