Jednoduchý recept

Vejce na topinkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11622

Ingredience

Na omáčku
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
250 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Okurky
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
Vejce na topinkách
8 krajíc Chléb konzumní
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 709kJ
18% Sacharidy 64 g
11% Tuky 8 g
15% Sodík 305 mg
33% Bílkoviny 19 g

Vejce na topinkách postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozpůlíme, položíme na topinky v horké míse a přelijeme omáčkou.

2

Příprava omáčky: na másle podusíme nasekanou cibuli, přidáme mouku, sůl, pepř, tymián, bobkový list a podlijeme vývarem. Pozvolna dusíme 15 minut. Přidáme horčici, ocet a na kolečka rozkrájené okurky.

3

Omáčku připravíme dříve než topinky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept