Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Čočka na kyselo 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1163

Ingredience

100 g Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
150 g Tuk
2 l Voda pitná
750 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
13% Sacharidy 47 g
21% Tuky 16 g
41% Sodík 811 mg
35% Bílkoviny 20 g

Čočka na kyselo postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme vodou a necháme 1-2 hodiny v chladu bobtnat. Potom čočku zvolna vaříme téměř doměkka.

2

Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme prosátou mouku, krátce osmahneme a zamícháme do čočky.

3

Nakonec pokrm přichutíme octem a solí a dovaříme.

Komentáře a hodnocení

 
JanaB
Čočka na kyselo
Je výborná, pochutnali jsme si.
 
natka
Čočka na kyselo
vynikající

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept