Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
522 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme jako ztracená.
  • 2
    Kromě másla smícháme všechny přísady v hrnku a zahřejeme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne (nesmí se však vařit). Odstavíme z ohně, po kouskách přidáme máslo, pokud to bude třeba, ještě mírně prohřejeme.
  • 3
    Vajíčko vložíme na lastury, kolem věnec z hrášku, přelijeme omáčkou.
  • 4
    Jako přílohu podáváme bílý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.