Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 11632 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
Na omáčku | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 polévková lžíce | Vývar slepičí |
Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou | |
4 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 529,0mg |
Draslík | 123,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme jako ztracená. |
2 | Kromě másla smícháme všechny přísady v hrnku a zahřejeme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne (nesmí se však vařit). Odstavíme z ohně, po kouskách přidáme máslo, pokud to bude třeba, ještě mírně prohřejeme. |
3 | Vajíčko vložíme na lastury, kolem věnec z hrášku, přelijeme omáčkou. |
4 | Jako přílohu podáváme bílý chléb. |
Poznámka
Servírujeme teplé.