Recept

Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 11632

Ingredience

Na omáčku
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Vaječný žloutek slepičí
5 polévková lžíce Vývar slepičí
Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou
4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 843kJ
1% Sacharidy 3 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 156 mg
20% Bílkoviny 11 g

Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme jako ztracená.

2

Kromě másla smícháme všechny přísady v hrnku a zahřejeme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne (nesmí se však vařit). Odstavíme z ohně, po kouskách přidáme máslo, pokud to bude třeba, ještě mírně prohřejeme.

3

Vajíčko vložíme na lastury, kolem věnec z hrášku, přelijeme omáčkou.

4

Jako přílohu podáváme bílý chléb.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept