Dušený květák po římsku

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme.
  • 2
    Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájený česnek a nasekanou petrželku, přidáme květák, vše osmažíme. Zalijeme 3 dl vody, osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, až květák změkne.
  • 3
    Měkký květák upravíme na talířky, posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.