Recept

Dušený květák po římsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11636

Ingredience

800 g Květák
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 095kJ
4% Sacharidy 15 g
25% Tuky 19 g
8% Sodík 161 mg
21% Bílkoviny 12 g

Dušený květák po římsku postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme.

2

Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájený česnek a nasekanou petrželku, přidáme květák, vše osmažíme. Zalijeme 3 dl vody, osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, až květák změkne.

3

Měkký květák upravíme na talířky, posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept