Jednoduchý recept

Vařený květák se strouhankou a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11637

Ingredience

2 ks Květák
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 297kJ
9% Sacharidy 32 g
23% Tuky 17 g
24% Sodík 480 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vařený květák se strouhankou a vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěné květáky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka.

2

Po okapání přeložíme poloviny květáků na talíře, posypeme je drobně nasekanými, natvrdo uvařenými vejci a strouhankou, osmaženou na másle. Každou porci přelijeme zbylým rozehřátým máslem.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept