Vařený květák se strouhankou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený květák se strouhankou a vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11637 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 140,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 241,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařený květák se strouhankou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěné květáky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. |
2 | Po okapání přeložíme poloviny květáků na talíře, posypeme je drobně nasekanými, natvrdo uvařenými vejci a strouhankou, osmaženou na másle. Každou porci přelijeme zbylým rozehřátým máslem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami. Servírujeme teplé.