Jednoduchý recept

Květák dušený na másle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11640

Ingredience

600 g Květák
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 465kJ
2% Sacharidy 8 g
12% Tuky 9 g
12% Sodík 249 mg
5% Bílkoviny 3 g

Květák dušený na másle postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme je, košťál rozkrojíme na poloviny. Vše vložíme do osolené vařící vody a vaříme téměř do měkka.

2

Po okapání květák nakrájíme na kousky a na rozehřátém másle dusíme do měkka. Nakonec ochutíme solí a pepřem.

3

Podáváme jako přílohu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept