Mrkvová polévka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová polévka s těstovinami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11650 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 179,1mg |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 9,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 130,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkvová polévka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky, osmahneme na tuku, zaprášíme moukou, znovu osmažíme a zalijeme vodou. Polévku rozmícháme, osolíme, opepříme a vaříme, až je mrkev téměř měkká. |
2 | Poté do polévky zavaříme těstoviny a ještě chvíli povaříme. |
3 | Hotovou polévku posypeme jemně pokrájenou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.