Mrkvová polévka ze žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová polévka ze žloutkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11651 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 238,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkvová polévka ze žloutkem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky, osmahneme na másle, zaprášíme moukou a znovu osmažíme. Zalijeme trochou vývaru a dusíme. |
2 | Když je mrkev měkká, přidáme mléko rozšlehané se žloutkem, zbylý vývar, sůl a přihřejeme téměř k varu, ale nevaříme. |
3 | Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.