Mrkev dušená na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev dušená na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11652 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 8,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkev dušená na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř do měkka. Voda by měla být zcela odpařená. |
2 | Měkkou mrkev podlijeme smetanou, osladíme a dusíme, až smetana zhoustne. |
3 | Před podáváním posypeme pokrm nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.