Jednoduchý recept

Vejce v kelímcích s drůbežími játry

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce v kelímcích s drůbežími játry 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 11655

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 šálek Játra kuřecí
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 793kJ
1% Sacharidy 3 g
14% Tuky 11 g
9% Sodík 185 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vejce v kelímcích s drůbežími játry postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně.

2

Na dno kelímku vložíme čtvrtinu jater, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.

3

Vaříme ve vodní lázni 8 až 10 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vejce v kelímcích s drůbežími játry
Doporučuji a dávám palec nahoru, co dodat.....snad jen, že jsem použila více másla než uvádí recept.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept