Jednoduchý recept

Vepřová plec na paprikách

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová plec na paprikách 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11688

Ingredience

1 ks Cibule
40 g Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 ks Paprikové lusky čerstvé
4 ks Rajčata
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová plec
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 684kJ
3% Sacharidy 12 g
42% Tuky 32 g
14% Sodík 270 mg
33% Bílkoviny 19 g

Vepřová plec na paprikách postup přípravy receptu:

1

Omytou plec nakrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme na tuku.

2

Přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Vše zaprášíme paprikou a po zpěnění podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.

3

Ke konci dušení přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.

4

Do hotového pokrmu přilijeme smetanu.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Vepřová plec na paprikách
Směs jsem nakonec zahustila moukou, kterou jsem rozmíchala ve smetaně. Bylo to na nás moc vodové. Přidala jsem bobkový list a nové koření. Pochutnali jsme si.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept