Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborová bábovka 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1170

Ingredience

250 g Brambory
1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
60 g Tuk Hera jedlý
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 943kJ
11% Sacharidy 39 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 26 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bramborová bábovka postup přípravy receptu:

1

Žloutek utřeme s cukrem a za stálého míchání přidáme studené jemně nastrouhané brambory, Heru, citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ze dvou bílků ušleháme sníh, smícháme mouku s práškem do pečiva.

2

Tuto směs zlehka postupně přimícháme do těsta.

3

Těsto dáme do dobře vymazané a vysypané formy a zvolna asi 45 minut pečeme.

Poznámka

Tuk na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy. Brambory vaříme ve slupce. Máte-li větší formu, dávku zdvojnásobte.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Bramborová bábovka
Docela dobrá bábovka. Citronová kůra ji pěkně ochutí, takže vařené brambory v ní nejsou znát. Doporučuji ale zkonzumovat v jednom dni, druhý den už to nebylo úplně ono. Bábovka je díky bramborám hezky vláčná, takže hodnotím kladně smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept