Vánočka

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, části mléka a lžičky cukru připravíme kvásek, zbylé přísady částečně zpracujeme a přidáme rozpuštěnou vlažnou Heru. Hněteme tak dlouho až vznikne vláčné tužší těsto. Necháme vykynout.
  • 2
    Vykynuté těsto rozdělíme na 9 stejných dílu a každé rozválíme na delší váleček. Spodní díl pleteme ze 4, prostřední ze 3 a vrchní stočením 2 pramenů. Spodní díl přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem, taktéž střední a zakončíme horním spleteným pramenem, jehož konce podsuneme pod okraj vánočky.
  • 3
    Celý povrch potřeme zbylým vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
  • 4
    Pečeme v el.troubě při 180°C asi 20 minut, pak teplotu snížíme a dopékáme dalších 20 minut při 160°C.
  • 5
    Po upečení pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lbfyrfagrive
pá 23. 5. 2014
dobrý recept