Dušené čínské zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené čínské zelí
Dušené čínské zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11712 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
600 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 401,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené čínské zelí postup přípravy receptu:
1 | Omyté listy zelí zbavíme košťálů a nakrájíme na jemné proužky. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme. |
2 | Z másla, mouky a nadrobno nakrájené cibule připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do zelí a dusíme doměkka. |
3 | Při podávání posypeme zelí nasekanou petrželkou. |