Pórek dušený s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek dušený s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11723 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Pórek |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 416,6mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,7mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pórek dušený s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek osmahneme na másle, osolíme, opepříme a podlijeme 4 lžícemi vody. Pod pokličkou dusíme doměkka a během dušení pórek několikrát otočíme. |
2 | Měkký pórek přeložíme na teplé místo. Na másle osmahneme rajčata nakrájená na plátky, nakrájený česnek a na talířích je nalijeme na pórek. |