Rajčatová polévka s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s česnekem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11729 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 3,9mg |
Draslík | 572,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatová polévka s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme mrkev a brambory nakrájené na kousky, zalijeme vodou a přivedeme k varu. |
2 | Do vařící směsi přidáme nakrájená rajčata, sůl a vaříme, až zelenina změkne. Nakonec polévku rozmixujeme. |
3 | Na talíře rozdělíme česnek utřený se solí, přelijeme jej polévkou a přidáme zakysanou smetanu. |