Jednoduchý recept

Sázená vejce s anglickou slaninou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sázená vejce s anglickou slaninou 5 1
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11734

Ingredience

100 g Anglická slanina
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 250kJ
0% Sacharidy 1 g
33% Tuky 25 g
21% Sodík 429 mg
31% Bílkoviny 18 g

Sázená vejce s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme na dvou pánvích, na každou položíme plátky slaniny překrojené na poloviny. Slaninu rozložíme tak, aby bylo pokryto dno. Jakmile slanina zesklovatí, rozklepneme na každou pánev čtyři vejce, osolíme a upečeme.

Poznámka

Obměny: 1. Přidáme čtyři oloupaná a na plátky nakrájená rajčata. 2. Místo slaniny použijeme polský salám, oloupaný kabanos nebo párky.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Sázená vejce s anglickou slaninou
Sázené vajíčko si představuji jinak, je upečené v nějakém tvořítku. Tohle bych nazvala jinak, ale nebudu hodnotit název, ale chuť jídla. Vynechala jsem pouze máslo, pokud se použije pánvička s dobrým nepřilnavým povrchen tak není potřeba, slanina "pustí" tuku dost, jedině že někdo dá případně pro chuť. Solím velmi mírně pouze bílek, peču pozvolna pod pokličkou, dělala jsem pouze jednu porci a super jídlo. Jako příloha sterilované okurky a chléb. Kdo je větší jedlík, přidá si malinko více slaniny.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept