Řeřichová polévka s bramborami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
176 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kousky, uvaříme je v troše vývaru doměkka a rozmixujeme. Přidáme zbylý vývar a polévku přivedeme k varu. Přidáme omyté řeřichové lístky a povaříme několik minut.
  • 2
    Žloutky rozšleháme v mléce, nalijeme do polévky a přihřejeme - už nevaříme. Nakonec polévku zjemníme kouskem másla, přisolíme a opepříme.
  • 3
    Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.