Jednoduchý recept

Sázená vejce s petrželovým máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 11761

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pažitka
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 701kJ
0% Sacharidy 1 g
16% Tuky 12 g
11% Sodík 221 mg
26% Bílkoviny 15 g

Sázená vejce s petrželovým máslem postup přípravy receptu:

1

Sázená vejce pozvolna usmažíme na másle a osolíme je.

2

Část másla rozpálíme zvlášť do hněda, vlijeme do něho ocet a zamícháme nasekané zelené natě.

3

Tímto máslem vejce přelijeme.

4

Podáváme s chlebem.

Poznámka

Pouze u tohoto předpisu máslo rozpálíme do hněda, protože vůně takzvaného hnědého másla je žádoucí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept