Randulcová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Randulcová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1177 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer - nať |
100 g | Hrášek mražený |
250 g | Kapusta růžičková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
10 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 127,9mg |
Draslík | 170,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Randulcová polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci vaříme omytou a očištěnou zeleninu. |
2 | Na pánvi si mezitím rozehřejeme máslo a olej, přidáme krupičku, osolíme a opepříme. |
3 | Mírně opražíme a přidáme vejce. |
4 | Jakmile se vejce začne srážet, roztrháme hmotu na malé kousky - randulce. |
5 | Přidáme do vývaru a povaříme. |