Jednoduchý recept

Štěrbák dušený na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11774

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
500 g Štěrbák zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 330kJ
1% Sacharidy 4 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 203 mg
5% Bílkoviny 3 g

Štěrbák dušený na slanině postup přípravy receptu:

1

Omytý štěrbák nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Dáme je na rozškvařené kostičky slaniny a za stálého míchání osmažíme, osolíme a trochu podlijeme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

2

Potom přilijeme ještě trochu vody, přidáme citronovou šťávu a dusíme doměkka.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept