Štěrbák dušený na slanině

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůŠtěrbák zahradní
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
79 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý štěrbák nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Dáme je na rozškvařené kostičky slaniny a za stálého míchání osmažíme, osolíme a trochu podlijeme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  • 2
    Potom přilijeme ještě trochu vody, přidáme citronovou šťávu a dusíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.