Štěrbák dušený na slanině
35 min.
![Česká republika](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/d0ce8c3ebafdc3cd82e4f312a6869d76c4fc501e.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 500gramůŠtěrbák zahradní
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
79 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Omytý štěrbák nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Dáme je na rozškvařené kostičky slaniny a za stálého míchání osmažíme, osolíme a trochu podlijeme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- 2Potom přilijeme ještě trochu vody, přidáme citronovou šťávu a dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.