Vejce s rajčatovým protlakem a sýrem
50 min.

Ingredience
- 5lžicMáslo čerstvé
- 8lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 8kusůVejce slepičí
- 5lžicSýr Eidam cihla 30%
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Cukr
893 mg
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Tekuté máslo rozmícháme ve smetaně, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, protlak a polovinu osolené směsi nalijeme do mělkého, lžící másla vymaštěného pekáče.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na kolečka kráječem, položíme je na omáčku a přelijeme zbytkem směsi.
- 3V troubě zapékáme zhruba 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.