Dušená tykev s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená tykev s rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11793 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Tykev |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 7,0mg |
Draslík | 591,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená tykev s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Pokryjeme ji oloupanými, na plátky nakrájenými rajčaty, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vše zakapeme olejem, přilijeme trochu vody a dusíme. |
2 | Během dušení zeleninou nemícháme, kastrolem jen občas potřeseme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu.