Vařené zelí s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené zelí s koprem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11805 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 873,1mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 185,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařené zelí s koprem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Zelí necháme na teplém místě okapat. |
2 | Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nasekaný kopr, přidáme kyselou smetanu, ocet, pepř a sůl a za stálého míchání ohřejeme. |
3 | Zelí rozdělíme na talířky a přelijeme horkou zálivkou. |