Ukrajinské halušky

35 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něj smetanu, olej, přidáme vejce a sůl. Vše promícháme a uhněteme hladké, ne příliš tuhé těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silnou placku, nakrájíme kousky libovolných tvarů a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Halušky vybereme cedníkem a po okapání je lehce osmahneme na másle.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.